Termeni si conditii

REGULAMENT DE FUNCȚIONARE

 

AL SĂLII DE CINEMATOGRAF „ADRIAN PINTEA” ȘI AL SĂLII DE SPECTACOLE „VALERIA PETER PREDESCU” DIN INCINTA CENTRULUI CULTURAL DACIA

 

Prezentul regulament are scopul de a asigura funcționarea Centrului Cultural Dacia – Sala de cinematograf „Adrian Pintea” și Sala de spectacol „Valeria Peter Predescu”, într-un mediu plăcut, prin respectarea atât a legislației în vigoare cât și a clienților, vizitatori ai cinematografului sau spectatori.

Regulamentul cuprinde reguli și norme de conduită, obligatorii de a fi respectate, pentru buna desfășurare a activității Centrului Cultural Dacia – Sala de cinematograf „Adrian Pintea” și Sala de spectacol „Valeria Peter Predescu”.

Înainte de a achiziționa bilete pentru filmele ce rulează în cadrul cinematografului nostru, vă rugăm să vă familiarizați cu prezentul regulament.

Se consideră că prin achiziționarea biletului și intrarea în incinta cinematografului, confirmați că sunteți complet familiarizați, ați înțeles, sunteți de acord și vă obligați să respectați Regulamentul de funcționare al Centrului Cultural Dacia – Sala de cinematograf „Adrian Pintea” și Sala de spectacol „Valeria Peter Predescu”.

 

ÎN INCINTA CINEMATOGRAFULUI SUNT INTERZISE URMĂTOARELE:

 

1.      Fotografierea sau filmarea.

2.      Fumatul, inclusiv folosirea dispozitivelor de tip țigară electronică.

3.      Accesul cu bagaje voluminoase.

4.      Accesul cu produse alimentare sau băuturi care nu sunt procurate de la cafe-barul cinematografului.

5.      Folosirea dispozitivelor electronice în sălile de spectacol (camere de filmat sau alte echipamente de înregistrare), în timpul rulării filmelor.

6.      Accesul cu animale.

7.      Accesul persoanelor în stare de ebrietate sau agresive.

8.      Accesul cu orice tip de arme. Orice persoană asupra caruia vor fi depistate arme sau substanțe ilegale va fi nevoită să părăsească incinta cinematografului. Orice astfel de incident va fi raportat Poliției Municipiului Bistrița.

9.      Degradarea în orice mod a mobilierului (inclusiv statul cu picioarele pe scaune). Costurile vor fi imputate celor care au produs paguba

10.  Accesul în spații ce sunt marcate ca fiind restricționate accesului persoanelor neautorizate.

 

ÎN INCINTA SĂLII DE SPECTACOLE SUNT INTERZISE URMĂTOARELE:

 

1.      Fumatul, inclusiv folosirea dispozitivelor de tip țigară electronică.

2.      Accesul cu bagaje voluminoase.

3.      Accesul cu produse alimentare sau băuturi.

4.      Folosirea dispozitivelor electronice în sălile de spectacol (camere de filmat sau alte echipamente de înregistrare), fără acordul prealabil al organizatorilor.

5.      Accesul cu animale.

6.      Accesul persoanelor în stare de ebrietate sau agresive.

7.      Accesul cu orice tip de arme. Orice persoană asupra caruia vor fi depistate arme sau substanțe ilegale va fi nevoită să părăsească incinta instituției. Orice astfel de incident va fi raportat Poliției Municipiului Bistrița.

8.      Degradarea în orice mod a mobilierului (inclusiv statul cu picioarele pe scaune). Costurile vor fi imputate celor care au produs paguba.

9.      Accesul în spații ce sunt marcate ca fiind restricționate accesului persoanelor neautorizate.

 

ACHIZIȚIILE ONLINE:

 

Prezentul regulament reglementează modul de cumpărare online a biletelor de intrare la film și a produselor alimentare in locația Centrul Cultural Dacia, precum și modul de utilizare a acestora;

Prețul biletului la un film in format 3D nu include contravaloarea ochelarilor 3D pe care ii puteți păstra si refolosi in locația Cinema Palace.

Imaginile prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi in orice mod, atât ca imagine cat si ca design fără a fi nevoie de o notificare prealabilă;

Biletele de intrare achiziționate online pot fi utilizate numai pentru spectacolele pentru care acestea au fost emise;

Orice tranzacție online trebuie finalizată în maxim 30 minute de la selecția locurilor in sală, sau va fi anulată automat. Datorita plății securizate si pentru a evita achiziționarea acelorași locuri de către persoane diferite, in momentul in care ați ales butonul "Cumpără" și vă răzgândiți cu privire la achiziția acestora, locurile selectate vor fi blocate până la expirarea timpul acordat finalizării primei plații inițiate.

Un email de confirmare pentru rezervare sau achiziția de bilete va fi transmis utilizatorului, unde se va detalia tranzacția efectuată și se va transmite QR codul aferent tranzacției. Odată ce confirmarea de plată a fost trimisă, biletele nu pot fi rambursate. Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud nu este responsabil în cazul în care clientul a ales greșit filmul, data, ora sau locurile sau a furnizat o adresă de email invalidă sau nu s-a prezentat la spectacol.

In cazul biletelor achiziționate online, pentru a i se permite accesul în sala de cinematograf, clientul trebuie să prezinte la intrarea in cinematograf biletul în format digital, pentru validare;

În înțelesul prezentului regulament, spectatorii care achiziționează bilete de intrare la film online, se încadrează in urmatoarele categorii:

„Bilet Întreg” – se referă la biletul plătit de orice persoană, indiferent de vârstă, care plătește prețul integral al biletului;

„Bilet Redus” – se referă la biletul plătit de orice persoană, indiferent de vârstă, care se încadrează în una din categoriile sociale, elev/student/pensionar, și care plătesc prețul redus al biletului, așa cum este el definit de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.  Deținătorii de bilete cu tarif redus sunt obligați sa facă dovada statutului social in baza căruia au achiziționat respectivele bilete, înainte de intrarea in sala de cinematograf. În situația de mai sus, in cazul persoanelor care nu fac dovada cu carnet elev/ carnet student/ talon pensie, după caz, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud iși rezervă dreptul de a nu permite accesul acestora în sala de cinematograf, considerând ca au acționat cu rea-credință și au încercat sa obțină un folos material în detrimentul intereselor Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Acest demers vine ca o măsură suplimentară de securitate, pentru a proteja siguranța achiziționării biletelor în sistem online.

Biletele care fac obiectul unor promoții sau programe speciale, se vor putea achiziționa exclusiv de la casele de bilete din incinta Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud;

Pentru a putea efectua plați online pe siteul www.cinemadacia.ro prin card de credit/debit, clientul trebuie sa furnizeze următoarele date: numele posesorului cardului, numărul cardului, codul de siguranța al cardului si data de expirare a cardului. Plata online pe siteul www.cinemadacia.ro este efectuata prin intermediul Netopia. Pentru plata se accepta următoarele tipuri de carduri: Visa, Visa Electron, Mastercard si Maestro;

Biletele cumpărate online nu pot fi schimbate sau anulate iar contravaloarea acestora nu va fi returnată.

 

ALTE REGULI ȘI ASPECTE:

 

1. Accesul spre sala de cinematograf se face doar cu 10 minute înainte de a începe spectacolul. Din respect pentru clienții din sală, după ora de începere a spectacolului, oră înscrisă pe bilet, accesul în sală mai este permis timp de doar 10 de minute. De asemenea, cumpărarea de bilete la un spectacol, este posibilă doar pentru încă maxim 15 minute după ora sa de începere.

2. Biletele de intrare la spectacole și cinema se pot achiziționa începând cu ora deschiderii Centrului Cultural Dacia sau de pe site-ul instituției www.cinemadacia.ro. Acestea pot fi rezervate și pentru o dată ulterioară. Clienții sunt rugați să se prezinte la casieria Centrului Cultural Dacia pentru achiziționarea biletelor de intrare în timp util, anterior orei de programate pentru începerea vizionării filmului sau spectacolului și să respecte ordinea.

3. Rezervările se anulează automat din sistem, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, în cazul în care acestea nu au fost achitate.

4. Costul Biletelor achiziționate direct prin caseria  Centrului Cultural Dacia și online NU se restituie, numai în cazuri excepționale. (ex. anulare film, eroare din vina casierului,modiicare program,forta majora-calamitati, intreruperi energie electrica,accidente)

5. Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud nu este răspunzător pentru obiectele uitate, pierdute sau considerate furate în incinta cinematografului.

6. În cazuri excepționale, programul de filme tipărit poate suferi modificări. Pentru programul actualizat consultați www.cinemadacia.ro sau programul online accesând pe Facebook „Centrul Cultural Dacia”.

7. Vă rugăm verificați cu atenție clasificarea filmului înainte de a opta pentru vizionarea acestuia. Audiența filmului trebuie să corespundă vârstei dumneavoastră.

AG - Audiență generală.

AP 12 - Acordul părinților pentru copiii sub 12 ani. (accesul în sală a copiilor sub 12 ani este permisă doar cu acordul și împreună cu un părinte /tutore)

N-15 - Nerecomandat sub 15 ani. (este necesar ca un adult să fie prezent în momentul achiziționării biletelor și să însoțească vizionarea filmului cu rating de N15 de către copiii sub 15 ani)  

IM-18 - Interzis minorilor. (Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis, chiar și însoțite de un părinte/tutore.

8. Părinții/tutorii sunt singuri responsabili pentru copilul (copiii) lor, chiar dacă nu îi însoțesc în sala de cinema/spectacol.

9. Sunteți direct răspunzători în eventualitatea unor reacții adverse cauzate de imagini și sunete produse în timpul vizionării filmului ales de dumneavoastră.

10. Durata unui spectacol este formată din durata propriu-zisă a filmului, la care se adaugă până la maxim 20 de minute de trailere de filme și/sau reclame.

11. Este obligatorie păstrarea bonurilor fiscale și a biletelor de intrare la film pe toată durata prezenței în cinematograf. Persoanele găsite fără bilet, sau cu bilet ce nu este valabil la spectacolul la care participă, vor fi invitate să părăsească incinta sălii de spectacole/cinematograf. Bonurile fiscale sau biletele de intrare la film, deteriorate, pierdute, sau considerate furate, nu pot fi înlocuite.

12. În cadrul sărbătorilor legale, grila de prețuri aplicată filmelor va fi cea practicată în timpul zilelor de week-end.

13. Filmele ce rulează în sistem AVANPREMIERĂ nu se supun reducerilor și promoțiilor aflate în desfășurare.

14. În cazul reducerilor pentru elevi/studenți/pensionari, această calitate trebuie dovedită prin prezentarea unei legitimații, cupon de pensie sau carnet, vizate pe anul școlar în curs. În caz contrar, reducerea nu se va acorda.

15. În cazul persoanelor posesoare de certificat de handicap cu grad accentuat/grav și însoțitorilor acestora, numărul de bilete gratuite acordate va fi limitat la 1 bilet/zi/persoană, în limita a 10 de bilete gratuite/lună, bilete acordate la orice film sau oră, exceptând avanpremierele. Biletele vor fi acordate în ordinea ridicării de la casele de bilete, în limita locurilor disponibile în sală. Biletele gratuite se acordă în baza predării către casier a unei copii a certificatului de handicap și a unei copii a cărții de identitate a deținătorului certificatului de handicap. Ulterior epuizării celor 10 de bilete gratuite oferite lunar, se vor acorda bilete cu reducere la prețul biletului de elev/student. Situația curentă de numere de bilete acordate, poate fi aflată la casele de bilete.

16. Înainte de a părăsi punctul de vânzare vă rugăm asigurați-vă că datele imprimate pe biletele primite corespund cerințelor dumneavoastră. Nu se acceptă plângeri ulterioare.

17. Produsele cumpărate din incinta Centrului Cultural Dacia nu pot fi returnate după emiterea bonului fiscal.

18. Vă rugăm verificați restul banilor primiți, înainte de a părăsi casa de bilete.

19. Un spectacol va fi anulat dacă înainte cu 10 minute de ora de începere nu a înregistrat mai mult de 5 bilete vândute.

20. Este obligatorie respectarea locurilor înscrise pe biletele de intrare.

21. Ne rezervăm dreptul de a refuza vânzarea de bilete și de a nu permite accesul în cinematograf și sala de spectacol persoanelor sub influența alcoolului sau a unor substanțe stupefiante și persoanelor ce cauzează tulburarea liniștii publice. De asemenea, păstrarea unui comportament fizic/verbal civilizat și adecvat este obligatorie pe parcursul prezenței în cinematograf și sala de spectacol. Persoanele cu un comportament inadecvat (agresiv, etc) vor fi nevoite să părăsească incinta cinematografului fără returnarea contravalorii biletelor.

22. Nu se vinde alcool persoanelor sub 18 ani.

23. Clienții au obligația de a se supune în incinta cinematografului indicațiilor personalului centrului în situații de urgență (ex.: atentat, incendiu, cutremur, etc.).

24. Clienții au obligația de a se supune în incinta cinematografului indicațiilor personalului Centrului Cultural Dacia cu privire la căile de evacuare/acces.

25. Telefoanele mobile trebuie oprite sau păstrate pe modul silențios pe toată durata spectacolului/ filmului, utilizarea lor în acest timp îi poate deranja pe ceilalți clienți.

26. Vizionarea filmelor în format 3D presupune folosirea unor ochelari speciali 3D, ochelari ce se achiziționează separat de la casele de bilete ale Centrului Cultural Dacia. Refolosirea ochelarilor pentru mai multe vizionări de film poate rezulta în diminuarea calității percepute a imaginii. Recomandarea este ca fiecare pereche de ochelari 3D să fie tratată ca fiind de unică folosință. Nu ne asumăm răspunderea pentru ochelarii 3D ce nu sunt achiziționați din cadrul instituției nostre.

27. În cazul achiziționării de bilete, numărul locurilor rămase libere pe rând, ulterior alegerii poziționării locurilor dorite din sală, nu poate fi mai mic de 2 (două), excepție făcând situația când se achiziționează întreg numărul de locuri disponibile pe respectivul rând.

28. Vă aducem la cunostință că incinta Centrului Cultural Dacia și împrejurimile acestuia sunt dotate cu echipamente de înregistrare audio-video.

29. În cazul în care un client sau un grup de clienți încearcă să încalce prezentul regulament, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud își rezervă dreptul de a-l(i) evacua din incintă fără a-(i) le returna contravaloarea biletelor și de a lua orice măsură necesară pentru a preveni încălcarea regulilor. Aceste măsuri pot duce chiar la interdicție sau la acțiuni legale.

29. Prezentul regulament se poate modifica ori de câte ori este necesar.

 

Vă mulțumim pentru luarea la cunostință a regulamentului și pentru înțelegere!